ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Φωτογραφίες

Χριστούγεννα με το Ωδείο "Νεάπολις"

Εκτύπωση PDF

Έπειτα από την επιτυχημένη ημερίδα μουσικοθεραπείας στις 25/11 και την εμφάνιση της χορωδίας του Ωδείου «Νεάπολις» στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στις 9 /12 στο Ξενοδοχείο «Ωκεανίς», έφτασε ο καιρός για τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συναυλίες!

Το Ωδείο «Νεάπολις» παρουσιάζει για τις μέρες των Χριστουγέννων τρεις συναυλίες στο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή στις 16 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 -16:00 στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» στη Δράμα θα εμφανιστεί το ποπ- ροκ εργαστήρι του Ωδείου «Νεάπολις» υπό τη διεύθυνση του Ευριπίδη Ταρασίδη. Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου θα παρουσιάσουν στο κοινό ξένες επιτυχίες καθώς και χριστουγεννιάτικες διασκευές!

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ» την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 ακριβώς! Πρόκειται για την Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το τμήμα φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο «Νεάπολις». Η συναυλία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ –ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ» και έχει τον τίτλο «Χριστούγεννα με νότες τζαζ». Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ερμηνεύσουν στην πλειοψηφία τους μελωδίες από το ρεπερτόριο της τζαζ μουσικής. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο εξαίρετος καθηγητής του Ωδείου «Νεάπολις» Glen Capra και στο σαξόφωνο ο μοναδικός Μάικ Σιφναίος! Η έναρξη της συναυλίας ανήκει παραδοσιακά στην ορχήστρα δωματίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κεραμίδη ενώ τη σκυτάλη θα παραλάβει η Κωνσταντία Κύπρου, η οποία θα διευθύνει τη χορωδία του Ωδείου «Νεάπολις» ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η τρίτη συναυλία είναι επίσης ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ» και έχει τον τίτλο «Ροκ Χριστούγεννα στην Πλατεία» . Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00. Πρόκειται για μία ακόμη εμφάνιση του ποπ-ροκ εργαστηρίου υπό τη διεύθυνση του Ευριπίδη Ταρασίδη ενώ στο δεύτερο μέρος το πολύ αγαπητό ροκ συγκρότημα «Ιοκάστης 5» θα ξεσηκώσει το κοινό με τις γνωστές επιτυχίες του! Η συναυλία είναι μία άριστη ευκαιρία για να ευχηθούν οι μαθητές και οι καθηγητές του Ωδείου «Νεάπολις» στους συμπολίτες τους «Καλά Χριστούγεννα» με ροκ διάθεση!

Ημερίδα Μουσικοθεραπείας από το Ωδείο "Νεάπολις" και τον Δήμο Καβάλας

Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» με θέμα «Μουσικοθεραπεία: η χρήση και τα οφέλη της». Τη διοργάνωση ανέλαβε το Ωδείο «Νεάπολις» σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι ομιλητές , Ντόρα Ψαλτοπούλου, Παυλίνα Τσακαλακίδου, Αντιγόνη Καντούρη, Όλια Παμπουκίδου, Απόστολος Λάσχος, Κατερίνα Κάργιου, Τάσος Παπαδόπουλος και φυσικά η Καβαλιώτισσα Φαίη Ευαγγέλου διαφώτισαν το κοινό σχετικά με την επιστήμη της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της σε ανθρώπους με άνοια, με σύνδρομο Down, με κινητικά προβλήματα , με αυτισμό κτλ.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς η επιστήμη της μουσικοθεραπείας «αγγίζει» πολλούς κλάδους πέρα από τους μουσικούς, όπως την Ειδική Αγωγή, τους φροντιστές 3ης ηλικίας, τους εκπαιδευτικούς , τους νοσηλευτές, τους φυσικοθεραπευτές και πολλές συναφείς ειδικότητες,

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία μαθητή του κ. Λάσχου ο οποίος ερμήνευσε ένα δικό του τραγούδι, συνοδεύοντάς το στο ταμπούρο. Το κοινό συμμετείχε με τραγούδι και ρυθμικό παιχνίδι καθώς και η παρουσίαση της κας Ευαγγέλου, που παρουσίασε τη μελέτη της για τα οφέλη της μουσικοθεραπείας στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο.

Έπειτα από ένα βιωματικό παραμύθι από την επίσημη προσκεκλημένη κα Ψαλτοπούλου επιδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις.

Η δ/νση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα, την κα Κουμανίδου και το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας καθώς και το Δήμο Καβάλας, που στέκεται πάντα αρωγός στα καλλιτεχνικά –και όχι μόνον- δρώμενα του Ωδείου.

Σελίδα 1 από 34