ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Ζήσου Βάσω

Εκτύπωση PDF

zisou

Βιολοντσελίστρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας .Ξεκίνησε τη μουσική το 1987 σε ηλικία 5 ετών και από τότε δε σταμάτησε να απολαμβάνει το ταξίδι. Σε ηλικία 17 χρονών απόκτησε το πτυχίο του βιολοντσέλου με καθηγητή της τον Ρούσι Ντράγκνεφ. Καθηγητές της επίσης υπήρξαν ο Ρένος Μπαλτάς της Κρατικής Ορχήστρας Θες/νικης, Φιλλίπου Αγγελος και ο Δημήτρης Γούζιος κορυφαίο Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ,σολίστας και συνθέτης με τον οποίο παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί.

Από το 2019 σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο βιολοντσέλο.

Σπουδές Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Δίπλωμα Μουσικοκινητικής και Πτυχίο Μουσικοθεραπείας.

Συμμετείχε σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σενάρια βιολοντσέλου,παιδαγωγικών,μουσικής για θέατρο και κινηματογράφο κλπ.

Συμμετοχή και παραγωγές σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών ,SYNC festival , Μονής Λαζαριστών, Μέγαρο Μουσικής Θες/νικης ,Απονομή Βραβείων Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θες/νικης,Φεστιβάλ Μικρού Μήκους ταινιών Δράμας, Φεστιβάλ Φιλίππων , Reworks festival , Pulsar fest,κ.α.

Μουσική σύνθεση και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις ,παιδικό θέατρο και μικρού μήκους ταινίες με επίσης συμμετοχή σε πολυάριθμα φεστιβαλ ταινιών όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους ταινιών στην πόλη της Δράμας.

Συνεργασίες με μπάντες σε πολυάριθους δίσκους, και με διάφορους καλλιτέχνες των παραστατικών ή μη τεχνών σε performances.

Από το 2007 εργάζεται ως εκπαιδευτικος σε μουσικά σχολεία και ωδεία παράλληλα με την δράση της ως μουσικός.