ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Τσίρτσης Πάρης

Εκτύπωση PDF

tsirtsisΓεννημένος στη Καβάλα ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα αρμόνιου σε ηλικία 10 ετών και στα 16 του ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο, αρχικά με τον Αθανάσιο Βασιλειάδη, στη συνέχεια με τους Λάμπη Βασιλειάδη, Παύλο Δημητριάδη και τέλος με την Γιαννούλα Παπάζογλου όπου μαζί της απέκτησε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου.

Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας. Επίσης έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής με την Εριφύλη Δαμιανού καθώς και Σεμινάρια Πιάνου με τους Νίκο Τασόπουλο, Μαρτίνο Τιρίμο και Δόμνα Ευνουχίδου.

Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σχήματα ροκ  και τζαζ μουσικής καθώς επίσης και σε πολλές ηχογραφήσεις. Επίσης συμμετείχε ως μουσικός στις παρακάτω  θεατρικές παραστάσεις, « Αυλαία και Πάμε», «Μύθοι Γυναικών».

Τα τελευταία χρόνια συνοδεύει την Χορωδία «ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ» και τη χορωδία Σερρών όπου μαζί τους έχει παίξει σε  πόλεις μεταξύ των οποίων Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα. Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Φιλίππων στην παράσταση με τίτλο «Ο Σεφέρης κατά μόνας -  προσωπικές εξομολογήσεις» που έλαβε χώρα στο Χαλίλ  Μπεή Τζαμί (Παλιά Μουσική).

Από το 2016-2021 έχει παρουσιάσει 7 συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής με προσωπικές του συνθέσεις. Το 2018 εμφανίζεται στο 18οφεστιβαλ Παπαϊωάννου με το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής electricliveorchestraκαι το έργο «Ξεχασμένη προφητεία».

Από το 2019 συμμετέχει στο trioJazzandusκαι στους Funkynotes.

Το 2020 και 2021συμμετείχε στο festivalcosmopolisμε το projectΗοτDixieSociety και το 2021   όπου παρουσίασε προσωπική του δουλειά.

Τέλος, συνθέτει μουσική για πιάνο και ηλεκτρονικά μέσα, ενώδισκογραφική δουλειά του υπάρχει σε 16 διαδικτυακές πλατφορμες spotfy, youtube, youtubemusicitunesκλπ.

Επίσης, εργάζεται ως καθηγητής Πιάνου στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ», στο Δημοτικό Ωδείο Καβαλας, στη Modernmusicacademy και ως αναπληρωτής στο μουσικό σχολείο Δράμας.